Irányelvek

 

Mások személyi adataival való visszaélés

Nem engedélyezünk olyan alkalmazásokat, amelyek félrevezetik a felhasználókat úgy, hogy valaki másnak (pl. másik fejlesztő, vállalkozás, jogi személy) vagy más alkalmazásnak adják ki magukat.  Ne utaljon arra, hogy az alkalmazás valamilyen személyhez kapcsolódik, vagy valaki jóváhagyását élvezi, ha ez nem igaz.  Ne használjon olyan alkalmazásikonokat, leírásokat, címeket vagy alkalmazáson belüli elemeket, amelyek alapján a felhasználók tévesen azt hihetik, hogy az alkalmazás valamilyen személlyel vagy más alkalmazással áll kapcsolatban.

Felhasználói adatok

A fejlesztőnek a felhasználói adatokat (például a felhasználóktól vagy a felhasználókról gyűjtött adatokat, beleértve az eszközadatokat is) átlátható módon kell kezelnie. Ez azt jelenti, hogy nyilvánosságra kell hozni a felhasználói adatok hozzáférését, gyűjtését, felhasználását, kezelését és megosztását az alkalmazásból, és az adatok felhasználását a nyilvánosságra hozott irányelveknek megfelelő célokra kell korlátozni. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a személyes és érzékeny felhasználói adatok bárminemű kezelésére érvényes még minden, az alábbi „Személyes és bizalmas felhasználói adatok” című szakaszban feltüntetett további követelmény is. Ezek a Google Play-követelmények kiegészítik a vonatkozó adatvédelmi jogszabályok által előírt valamennyi követelményt.

Ha harmadik féltől származó kódot (például SDK-t) szerepeltetsz az alkalmazásodban, akkor biztosítanod kell, hogy az alkalmazásodban használt, harmadik fél által biztosított kód, valamint az alkalmazásodból származó adatok harmadik fél általi feldolgozására irányuló gyakorlatok megfeleljenek a Google Play Fejlesztői Programszabályzatnak, amely a felhasználásra és a közzétételre vonatkozó előírásokat is tartalmaz. Biztosítanod kell például, hogy az SDK-szolgáltatók ne adjanak el személyes és érzékeny felhasználói adatokat az alkalmazásból. Ez a követelmény attól függetlenül érvényes, hogy a felhasználói adatok továbbítása a szerverre történő elküldés után vagy harmadik fél kódjának az alkalmazásba történő beágyazásával történik.

Engedélyek és bizalmas információhoz hozzáférő API-k

Az engedély- és a bizalmas információkhoz hozzáférő API-kéréseket közérthető módon kell megfogalmazni a felhasználó számára. Csak olyan engedélyeket és bizalmas információkhoz hozzáférő API-kat kérhetsz, amelyek az alkalmazás meglévő, Google Play-adatlapján ismertetett funkcióinak vagy szolgáltatásainak megvalósításához szükségesek. Nem használhatsz sem olyan engedélyeket, sem olyan bizalmas információkhoz hozzáférő API-kat, amelyek nem nyilvános, megvalósításra nem kerülő vagy nem engedélyezett funkciókhoz vagy célokra biztosítanak hozzáférést a felhasználói vagy eszközadatokhoz. Az engedélyeknek vagy a bizalmas információkhoz hozzáférő API-knak köszönhetően megismert személyes vagy bizalmas adatok értékesítése, illetve értékesítési célból történő megosztása tilos.

Az adatokhoz való hozzáféréshez szükséges engedély- és a bizalmas információkhoz hozzáférő API-kéréseket összefüggéseiben, fokozatosan jelezd, hogy a felhasználó megértse, miért kér engedélyt az alkalmazás. Az adatok csak olyan célokra használhatók, amelyekhez a felhasználók hozzájárulásukat adták. Ha a fejlesztő később más célokra szeretné használni az adatokat, meg kell kérdeznie a felhasználókat, és gondoskodnia kell arról, hogy egyértelműen kifejezzék hozzájárulásukat az adatok további felhasználási módjaihoz.

Megtévesztő viselkedés

Nem engedélyezünk olyan alkalmazásokat, amelyek megpróbálják félrevezetni a felhasználókat, vagy tisztességtelen magatartást tesznek lehetővé. Ide tartoznak például a lehetetlen funkciót nyújtó alkalmazások. Az alkalmazásoknak pontos nyilatkozatot, leírást és képeket/videót kell biztosítaniuk funkcionalitásukról a metaadatok minden részében. Az alkalmazások nem kísérelhetik meg utánozni az operációs rendszer vagy más alkalmazások funkcióit és figyelmeztetéseit. Az eszköz beállításait csak a felhasználó tudtával és beleegyezésével szabad megváltoztatni, és csak akkor, ha a felhasználó visszavonhatja a változtatást.